Certification
Marga
Zwirs
Marga Zwirs
EFP: 2013
EMT: 2016
E-mail:
info@zangschoolrotterdam.nl

Specialties: Singing, Speaking
Languages: Dutch, English
Mathensserdijk 418 D-J-K
Rotterdam
Zuid-Holland
3021NB
Netherlands
Phone:
31646595866


Marga Zwirs is oprichter, directeur en eigenaar van Zangschool Rotterdam.

Daarnaast is zij zangeres, zangdocent en actrice. Zij studeerde ‘Docent Muziek-Zang’ aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag (bijvak piano) en ‘Spel en Regie’ aan het Rotterdams Centrum voor Theater.

Na het behalen van haar diploma’s, heeft zij inmiddels ruim dertig jaar aan werkervaring opgedaan als zangdocent aan alle mogelijke leeftijdsgroepen en als zangeres/actrice in uiteenlopende (muziek)theaterproducties.

Na haar conservatorium-studie specialiseert zij haar beroep als zangeres en zangdocent met veelvuldige lessen en workshops vanuit de zangmethodes ‘Complete Vocal Technique’ (CVT), Universal Voice System (UVS) en Estill Voice Training (EVT). In deze laatste twee methode is zij een officieel geregistreerd ‘Universal Voice Master Teacher’ bij het Universal Voice Institute in Amsterdam en een officieel geregistreerd Certified Master Teacher (CMT) in het Estill Voice Training systeem.

Ze schreef muziek voor voorstellingen en won prijzen op verschillende festivals met haar zelfgeschreven theatervoorstellingen en onewomanshows ‘Hartepijn’ en ‘Nooduitgang’.

Ze werkte als componist tekstschrijver mee aan de liedbundel ‘Schaatsen in het gras’, uitgegeven bij Meulenhof Educatief.

Ze gaf les op verschillende (muziek)scholen, culturele instellingen binnen – en buiten Rotterdam en was als gastdocent methodiek verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van den Haag bij zowel de afdeling Docent Muziek als de Zij-instroomopleiding. Naast haar lessen op Zangschool Rotterdam is ze mometeel werkzaam als extern deskundige buitenschoolse muziekeducatie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Om haar werk als zangdocent te kunnen verdiepen volgde zij enige jaren geleden de opleidingstrajecten ‘het persoonlijk jaar’ bij het ITIP (school voor leven en werk) en de opleiding ‘Bezieling in het werk’.

Momenteel is zij in eveneens in opleiding tot Course Instructor bij het Universal Voice Institute in Amsterdam.

Marga over het vak: ‘Zingen doe je vooral met je hart. De zangstem is als geen ander instrument verbonden met diegene die wij diep van binnen zijn. Anders dan bij spelen op bijvoorbeeld een piano of een gitaar heb je, wanneer je zingt, niets om je achter te verschuilen. Je hebt enkel en alleen je fysiek; jouw stem die uit jouw wezen komt. Dat maakt dat zingen naakt is en kwetsbaar en daarom vaak ook heel eng kan zijn. De zangstem heeft echter juist door die kwetsbaarheid en transparantie als geen ander instrument de kracht om werkelijk te raken; te ontroeren, te verbazen, aan het lachen te maken. Als docent zie ik het als mijn taak om leerlingen vanuit een veilig leerklimaat te coachen bij het in verbinding brengen tussen het hart van de zanger, de technische mogelijkheden van zijn/haar zangstem en het inhoudelijke verhaal van een liedtekst. Als deze samenvallen ontstaat er een ‘magie’ die ik in geen enkel ander medium zo sterk zie gemanifesteerd als in het vak zingen’.

Return to List