Register with EVI: Step 1

Step 1: Register with EVI to reserve your seat, obtain materials, and access attendance certificate.
Step 2: Pay tuition to course host through payment link or direct email to course host.

Level 2 Figure Combinations for Six Voice Qualities

Level 2 Course
Course ID: 1449
Date: 2021/10/08 to 2021/10/09 (YYYY/MM/DD) Time: 9.00-17.30 Cost: 675 euro (Look for discount booking with Level 1 Course) Language: Dutch Prerequisites: Attended Level 1
Instructors: Marleen van Dijk
Contact: Marleen van Dijk | songandvoice@xs4all.nl | 0031615000786
Course Location:
Studio VMC Song and Voice
Smidstraat 72-74 
Rijnsburg (bij Leiden) Zuid-Holland
Netherlands

This course is for anyone who has completed Level 1: Figures for Voice™ and would like to take their skills further. It is ideal for singers, actors, vocal coaches, drama instructors, speech-language pathologists, and other vocal health professionals. Level 2 builds on the knowledge and skills from Level 1 by asking students to combine different options learned through the Figures in "recipes" for six basic voice qualities. These qualities – Speech, Falsetto, Sob, Twang, Opera, and Belting – appear as specifically defined by the Estill Voice Model. Figure Combinations for Six Voice Qualities™ gives you a better understanding of the human voice’s limitless possibilities, along with how to keep it vibrant and healthy. Throughout the day, new voice skills are practiced in small group sessions. Participants will be given the chance to explore Figure applications for individual repertoire and case studies in open coaching sessions. There will also be ample time for questions and discussion.

Nog meer leren over het mooiste instrument de menselijke stem?

Leren welke combinaties meer en makkelijkere mogelijkheden bieden?

Effectieve oefeningen en kwaliteiten om als logopedist en stemcoach beter en makkelijker stemgebruik te bieden en oplossingen voor beroeps gerelateerde stemproblemen?

Natuurlijk is daar dan Level 2 Estill Voice Training met combinaties van figuren die zo veel meer mogelijkheden in kwaliteit van geluid geven!

 In Level 2 . worden de zes stemkwaliteiten gedurende de dag uitgelegd, getraind en voorzien van specificaties. Speech, Sob en Cry, Falsetto, Opera, Oral en Nasal Twang en Belt worden d.m.v praktische oefeningen gerelateerd aan toepasbaarheid in de interventies in de zangpedagogiek, didactiek en vocal coaching.

Verklaard wordt welke elementen in spreken en zingen geïntegreerd kunnen worden. Effecten van stemkwaliteiten op adem en spieren, helende factoren voor stem, relatie met sirene, en resonantie oefeningen. Projectie van de stem en verstaanbaarheid op afstand worden verklaard en getraind. Zowel in rock, Pop, Blues, Musical, Klassiek, Jazz en andere stijlen worden de verschillend elementen bruikbaar en duidelijk gemaakt.

Dit alles wordt visueel gemaakt m.b.v. het unieke Voiceprint programma. Verder wordt de materie direct in de praktijk toegepast in open sessies in alle stijlen en genres waarin de figuren en kwaliteiten van Estill Voice training toepasbaar worden gemaakt. Dit zowel in diverse beroepen en bij diverse stemproblemen alsook in zang en zangcoaching.

Omdat individuele coaching voorop staat wordt er in kleine groepen gewerkt. Hierdoor kun je het geleerde direct op een levendige manier toepassen in de praktijk. De open sessies aan het eind van de dag geven duidelijk beeld hoe de materie in de zang pedagogiek kan worden ingezet.

Accreditatie 44 punten voor kwaliteitsregister

Level 2 € 675,- Kijk voor korting wanneer deze tegelijkertijd wordt geboekt met de Level 1 Training in September

De cursus wordt gegeven op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021 Level 2 in Studio VMC Rijnsburg, bij Leiden á € 675- voor de gehele Level 2, inclusief uitgebreide lunch, koffie/thee, certificaat van de cursus en cursus map.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding door betaling van het cursusgeld; neem contact op via e-mail.

Kosten eventueel van het boek ad 40 euro voor de Level 2

 Marleen van Dijk EMT-EMCI-TP

0031 6 15 00 07 86

marleenvandijk@xs4all.nl

         Voor meer info mail naar:

songandvoice@xs4all.nl

 

Annulering van de training(en) tot drie maanden vooraf aan de eerste dag van de Level 1 is mogelijk met volledige refund; 50% van het cursusbedrag indien 8 weken vooraf geannuleerd wordt aan dag 1 van Level 1, 25% indien 6 weken vooraf de annulering plaatsvindt voor dag 1 van Level 1. Daarna is geen teruggave van het cursusbedrag meer mogelijk; in overleg kan wel de training naar later datum verplaats worden met duidelijke opgave van reden van verplaatsing. Mocht er vanwege Covid of een andere pandemie maatregelen getroffen dienen te worden en live training niet te prefereren is, is het mogelijk dat de training online gehouden zal worden waarbij verplaatsing naar de volgende live training de optie is ipv refund van cursusbedrag.

 

Marleen van Dijk is zangeres, zangdocente, stemcoach, uitvoerend artiest, musical en theater coach, muziekdocente en pianiste. Zij heeft gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Utrecht, waar zij zowel Bachelor als Master in Muziek behaald heeft, Master in Zang en Piano. Verder heeft zij nog gestudeerd in Oostenrijk, Wenen aan de Hochschule für Musik in Duitsland en Frankrijk aan het Conservatoire de Paris en Nice. Allereerst getraind als klassiek zangeres, later heeft zij zich ook verder bekwaamd in musical, pop en jazz.

Ze heeft rollen gehad in verscheidene producties en gewerkt met diverse bands en combo’s. Ze heeft zeer veel ervaring in het coachen van acteurs, zangers in professionele muziek en theaterproducties, in het coachen en doceren van studenten en bedrijfswerknemers. De studie psychologie welke zij in 2006 afsloot in Leiden ondersteunt alle didactische en coachings- activiteiten.

Ze heeft aan verscheidene instituten in zowel binnen- als buitenland gewerkt en heeft haar eigen zangstudio, studio VMC, alwaar zij lesgeeft in zingen, spreken en performen. Ook geeft zij auditietraining aan studenten van verscheidene conservatoria, hbo-opleidingen en instituten.

Sinds zij in 2005 een cursus EVT Belten volgde is zij zeer intensief betrokken bij Estill International.

Na een intensieve periode van examens en stages heeft zij als eerste vrouw en enige coach in Nederland het niveau bereikt van EMCI-TP: Estill Mentor Course Instructor met Testing Privileges. Zij geeft al jaren regelmatig trainingen in EVTS, recentelijk ook aan HBO-opleidingen logopedie, nascholing logopedie aan diverse Universiteiten in Nederland en Europa en werkt mee aan diverse onderzoeken op stemgebied.

 

 

 

 

 

 


Return to List