Register with EVI: Step 1

Step 1: Register with EVI to reserve your seat, obtain materials, and access attendance certificate.
Step 2: Pay tuition to course host through payment link or direct email to course host.

Level 1 Figures for Voice Control

Level 1 Course
Course ID: 1448
Date: 2021/09/23 to 2021/09/25 (YYYY/MM/DD) Time: 9.00- 17.30 Cost: 675 euro - look for discount with booking Level 2 at the same time Language: Dutch Prerequisites: A Happy Smile and Love to Sing and Speak and enjoy the greatest human insturment: The Voice
Instructors: Marleen van Dijk
Contact: Marleen van Dijk | songandvoice@xs4all.nl | 0031615000786
Course Location:
Studio VMC Song and Voice
Smidstraat 74-72 
Rijnsburg Zuid-Holland
Netherlands

This course is for anyone who would like to improve their singing or speaking voice—singers, actors, vocal coaches, drama instructors, speech-language pathologists, and other vocal health professionals. Level 1: Figures for Voice™ teaches the Craft of speaking and singing. During this course students are introduced to 13 vocal structures that influence voice quality. Each structure produces a range of different vocal sound effects. The Figures for Voice are exercises used to develop predictable control of each structure’s options. The skills developed in Level 1 will help you add strength, clarity and stamina to your voice! Throughout the day, new voice skills are practiced in small group sessions. Participants will be given the chance to explore Figure applications for individual repertoire and case studies in open coaching sessions. There will also be ample time for questions and discussion.

Wil je zingen zonder problemen?

Wil je meer, beter, makkelijker alle stijlen kunnen zingen?

Wil je je kennis en vaardigheden als logopedist, stemcoach uitbreiden en verbreden?

Heb je van Estill Voice Training gehoord maar nog niet aan de lijve andervonden?

DAN IS NU DE KANS!!! SCHRIJF JE IN BIJ SONG AND VOICE VOOR DEZE UNIEKE, LEERZAME EN INSPIRERENDE TRAINING

Jo Estill, een welbekende Amerikaanse onderzoekster en stemcoach, heeft het EVT-systeem ontworpen waarmee je kunt leren je stem op een veilige en gezonde manier te gebruiken. Je leert je techniek te verbeteren zodat je vaardigheden en opties ontwikkelt die goed inzetbaar zijn . Deze cursus is geschikt voor zangers van alle stijlen, koordirigenten, logopedisten, acteurs, sprekers, stemtrainers, stemacteurs, dramadocenten en professionele sprekers.

In de Level een gaat uitleg van het systeem per onderdeel en wordt enkele keren per dag afgewisseld met oefensessies in de groep. Behandeld worden de theorie, de anatomische- en de fysiologische basis achter de nieuwe technieken. Het je bewust worden van de werking van de verschillende spiergroepen aan de hand van video’s, demonstraties en oefeningen maken dat je alle basisfiguren van Level 1 leert voelen, leert zien en leert horen. Op dit moment is geen enkele andere methode zo precies, allesomvattend, wetenschappelijk onderbouwd en duidelijk als EVT. Estill Voice Training figuren zijn los van elkaar ook een voor een integreren en toe te passen op bestaand materiaal. Dat is niet alleen heel leerzaam maar vooral ook heel erg leuk! Voor sprekers en logopedisten bestaat de mogelijkheid dit te doen aan de hand van een spreektekst of een casus. Naast het praktisch oefenen en leren toepassen van alle losse bouwstenen worden ze eveneens verduidelijk aan de hand van inzichtelijke anatomische uitleg. Aan het einde van deze cursus heb je spieren leren gebruiken waarvan je niet eens wist dat je ze had en de kennis van je stemgebruik is aanmerkelijk toegenomen. Het arsenaal aan technieken, oefeningen en kleuren is uitgebreid en verdiept. Daarnaast wordt alle materie direct in de praktijk toegepast door casusbespreking via video of geluidsopname zodat je EVT als interventie kunt inzetten in de logopedische praktijk. Uiteraard is er aan het eind van iedere cursusdag toepassing van alle nieuwe klanken in de open sessies in eigen repertoire.

Tevens wordt er aandacht besteed aan het speciaal voor Estill Voice ontworpen Voiceprint plus programma zodat klanken niet alleen hoorbaar maar ook zichtbaar worden. Iedere deelnemer ontvangt een officieel Certificaat waarmee de vervolgtrainingen toegankelijk worden.

 Boek wordt via coach geleverd! NEEM VIA E-MAIL CONTACT OP VOOR ALLE DETAILS.

De cursus wordt gegeven op 23, 24 en 25 september Level 1 in Studio VMC Rijnsburg, bij Leiden á € 675- voor de gehele Level 1, inclusief uitgebreide lunch, koffie/thee, certificaat van de cursus en cursus map.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding door betaling van het cursusgeld. Neem contact op via e-mail.

Accreditatie 32 punten voor kwaliteitsregister

NB check voor discount indien gelijktijdig geboekt met de Level 2 op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2020

 Annulering van de training(en) tot drie maanden vooraf aan de eerste dag van de Level 1 is mogelijk met volledige refund; 50% van het cursusbedrag indien 8 weken vooraf geannuleerd wordt aan dag 1 van Level 1, 25% indien 6 weken vooraf de annulering plaatsvindt voor dag 1 van Level 1. Daarna is geen teruggave van het cursusbedrag meer mogelijk; in overleg kan wel de training naar later datum verplaats worden met duidelijke opgave van reden van verplaatsing. Mocht er vanwege Covid of een andere pandemie maatregelen getroffen dienen te worden en live training niet te prefereren is, is het mogelijk dat de training online gehouden zal worden waarbij verplaatsing naar de volgende live training de optie is ipv refund van cursusbedrag.

Marleen van Dijk is zangeres, zangdocente, stemcoach, uitvoerend artiest, musical en theater coach, muziekdocente en pianiste. Zij heeft gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Utrecht, waar zij zowel Bachelor als Master in Muziek behaald heeft, Master in Zang en Piano. Verder heeft zij nog gestudeerd in Oostenrijk, Wenen aan de Hochschule für Musik in Duitsland en Frankrijk aan het Conservatoire de Paris en Nice. Allereerst getraind als klassiek zangeres, later heeft zij zich ook verder bekwaamd in musical, pop en jazz.

Ze heeft rollen gehad in verscheidene producties en gewerkt met diverse bands en combo’s. Ze heeft zeer veel ervaring in het coachen van acteurs, zangers in professionele muziek en theaterproducties, in het coachen en doceren van studenten en bedrijfswerknemers. De studie psychologie welke zij in 2006 afsloot in Leiden ondersteunt alle didactische en coachings-activiteiten.

Ze heeft aan verscheidene instituten in zowel binnen- als buitenland gewerkt en heeft haar eigen zangstudio, studio VMC, alwaar zij lesgeeft in zingen, spreken en performen. Ook geeft zij auditietraining aan studenten van verscheidene conservatoria, hbo-opleidingen en instituten.

Sinds zij in 2005 een cursus EVT Belten volgde is zij zeer intensief betrokken bij Estill International.

Na een intensieve periode van examens en stages heeft zij als eerste vrouw en enige coach in Nederland het niveau bereikt van EMCI-TP: Estill Mentor Course Instructor met Testing Privileges. Zij geeft al jaren regelmatig trainingen in EVTS, recentelijk ook aan HBO-opleidingen logopedie, nascholing logopedie aan diverse Universiteiten in Nederland en Europa en werkt mee aan diverse onderzoeken op stemgebied.


Return to List